Miary miarki niezbędne w kuchni

Odliczanie, odmierzanie, ważenie ? bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni.Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę ?na oko?.
Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy.I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach…Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.

  • Seria: Dobra kuchnia
  • Autor: Opracowanie Zbiorowe
  • Ilość stron: 32
  • Wydawnictwo: Dragon
  • Numer ISBN: 978-83-7887-044-9
  • Data wydania: 2015-01-14

Odliczanie, odmierzanie, ważenie ? bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę ?na oko?.
Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach… Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.

SKU: 9788378870449
Kategoria:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Miary miarki niezbędne w kuchni”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *